Disciplines

A Glaum Ioga es treballen 5 disciplines diferents: Hatha Ioga, Tai-txi, Kundalini Ioga, Moviment Expressiu i Mindfulness.

 

Hatha Ioga: 

Té cura del cos físic i de l’equilibri de les energies mentals.

Comprèn: la respiració, els àssanes (postures de ioga), la concentració, la meditació i la relaxació.

El ioga que practiquem segueix les ensenyances del mestre Ramon Casas, qui proposa un ioga correctiu i evolutiu, d’acord amb Nil Hahoutoff. Fa especial èmfasi en l’evolució de la respiració i la correcció postural. El ioga és unió i cadascú pot practicar-lo aplicant-lo a les seves necessitats.

 

Tai-txí

És un art marcial “intern”. És l’art de la “no força” que és capaç de vèncer sobre la força; el llenguatge de la suavitat que predomina sobre la duresa. Segons paraules de Tew Bunnang és “la cal·ligrafia del yin i el yang”, l’alternança entre el receptiu i el creatiu, el tou i el dur, el femení i el masculí.

 

Kundalini

“El kundakini et fa conscient, et s’eleva, t’aporta força i disciplina, t’obre a la intunición i t’ajuda a bregar amb els problemes quotidians”.

 

Moviment Expressiu

El cos com la porta d’entrada a la ment i les emocions, formant la trinitat cos – ment -emoció (energia en moviment).

Un espai de treball individual en grup, on a través del ball, l’expressió, la veu, la imitació, el joc i la dramatització, prenem contacte amb els nostres centres d’energia del nostre cos (txakres), el despertem, l’afluixem, alliberem l’estrès acumulat,
aprendrem a escoltar-lo, i a partir de aquesta major percepció, anem sanant les interferències per aconseguir la interdependència en el funcionament de cada centro, recuperant els moviments naturals, l’energia vital l’alegria.

Adreçat a: totes las persones que vulguin expressar, interioritzar, expandir-se, alliberar energia continguda, obrir-se a les seves pròpies sensacions, al contacte amb un mateix i amb els altres, en un espai amorós i divertit.

“Posant la consciència en el moviment expressiu, la respiració, la pell, els sentits, la matèria, donem forma i espai als pensaments i les emocions, harmonitzem el nostre cos, per convertir-nos en presència serena i habitada”

 

 

Mindfullness

Ens ensenya a conèixer com funciona la nostra consciència i a actuar sense reaccionar. Podem comprendre que és l’estrès i els seus mecanismes aprenent a identificar les nostres emocions.